Home

Ljeto je krenulo kako treba, kise koje su bile nekoliko dana u Decembru su nestale, temperatura je sve veca i veca. Jucer na moru nemas gdje peskir stavit, raja se sva dovukla na Brighton Beach. Rostiljala sam se na suncu dok se bebi gicao/la.
Odmor je prosao super, skracen je radi nevrijema u Queenslandu. Jos sam kupila novi bikini. No, dok smo bili u Sidneju lijepo smo se proveli par dana na Gold Coast-u su bila dovoljna da se vratimo u nase krajeve.

Ne znam da li je to samo kod nas u kuci, ali pakovanje i raspakivanje nikako da podnesem. Gdje god idemo ja pakujem sve, uz to kad se kuci vratimo sa jos vise prtljaga ja to opet moram raspakovati. Mogu reci da mi je dojadilo nalaziti tragove pjeska po kuhinji, stolicama pa cak i stolu.
Koliko god to sve mucno bilo, ljetno doba najvise volim.
Sve je ljepse, voce ukusnije,  ledeni caj sa limunom se konzumira dnevno, coca-cola sa ledom, rositeljanje predvece uz familiju i pprijatelje, da se ja pitam uvijek bi bilo ljeto.
Cak sta vise deke i jorgani nam ne bi trebali. Jakne, , rukavice i shalovi bi se bacili negdje u cosak ormara tek da se ima.

No, nesto najbolje i nesto zbog cega sam najvise zahvala mom muzu a i sebi, to jeste sto imamo dom kraj mora. Sto ne moram prtiti sve i svasta te traziti parking, brinuti se za tikete jednostavno za 2 minute smo na pjesku, peskir se vec prostire frisko namazani jos od kuce, i spremni da suncanje. Ali najbolje od svega jeste kada se probudis ujutru izadjes na terasu i uzdahnes miris mora. Setnje predvece kad je more mirno, dok komsije sjede u svom dvoristu klimnu glavnom, dignu hladno pivo uz  " grejt ivnig majt, izn't it".

Ugodna vam Zima, dok se se vi kuhali ja se smrzavala , sad se vi smrznite:)

lovelyglamour
vaka, naka, svakaka AKO: - planiras lijeciti svoje komplekse na meni onda dolazis na pogresan blog - mislis da me mozes s*ebati, onda si sebe zajebao/la -mislis da ces preko bloga postati moj najbolji prijatelj/ca, grijesis -mislis da cu ti vjerovati, necu ne vjerujem ljudima uzivo, zasto bih ovdje

3 komentara

  1. Joj krasote i divote za tebe 🙂
    Ne mogu se bre tvoje zime porediti sa našim :DDDDDD
    Ih da je meni da mogu leći na peškirić na nekoj velikoj pješčanoj plaži dok me zapljuskuju mali valovi :((((((((((((
    Zavidim ti baš,baš..
    I ja mrzim pakovanja i raspakivanja,smor..

Komentariši