Stize Ljeto

Dugo smo cekali ove trenutke, kad cemo moci izaci ispred kuce, uzdahnuti miris mora prosetati se predvece svi djuture zajedno, dok jedno djete trci, drugo pokusava da ga stigne, ovo trece samo se gica, izgleda da ce biti k'o BeKam. Ehh, samo nek ne vara zenu k'o on, ako bude curetak onda ce biti neka nogata. Nikako na mater.
Spremanje za Gold Coast, prepiremanje, uzivanje u toplini, cak ni klimu ne palimo, pokusavamo kao da budemo fini (kriza za vodu a klima je na vodu ). Serem! Fino nam je, svi volimo toplinu, ali kad bude nekih cetrdeset stepeni onda zaboravljamo i restrikcije vode, i uzivanje, samo se brinemo kako naci neki hlad.
Ovo ljeto ce biti fenomenalno, barem tako sebi govorim dok pokusavam sve obaviti prije 20 Dec. Te noci idemo idemo idemoooooo na Portsea sve do 24tog kupanje, kuapnje i samo kupanje. 25 se slavi Bozic kod maminih. Znaci obavezno oblacenje u nesto crveno, ako se umeljam od paradajz sosa niko nece ni primjetiti. Najbolje dolazi 26tog kad budemo isli u Sydney. Djuture svi, drustveno, familijarno ima da bude kao Federalna Policija kolika ce kolona da ide, sve auta iza auto, je'n dva tri, je'n dva tri. Nisam nikad prije slavila novu godinu u Sydney, jesam u Brisbane, jesam na Gold Coast ali Sydne ne. Imam osjecaj da ce biti bezveze, posto je DOKAZANO da je Melburn BOLJI od sve i jednog grada u Australiji, ali da ipsrobamo i ovo.  Ali ono dobro, slatko dolazi tek poslije Nove, put za Gold Coast. Fakat jedva cekam, da osjetim miris, tog mora,  da jedem morsku hranu, mozda jednu noc i Fish'n’ Chips. Sladoled par puta na dan, dok mi se jezik ne zaledi. Posjeta kod dragih nam prijatelja u Brisbanu, suncanje svaki dan, i naravno Sea World, Movie World opet kao i svake druge godine, nece nam omaci.
Onda Bozic broj 2, 7 Jan… trebao je biti kod svekrve, ali posto se druga uhvatila hodat, s nama, i to cemo slaviti na Gold Coast. Vec planiraju gdje ce naci svinjce (bljak).

Stvarno, jedva cekam.
Ali kao i sve, znam da kad dodje vrijeme bit ce mi drago kuci doci ali o tome tek krajem Januara. Onda se rostiljamo u na nasoj plazi, gdje ne moram prtljati mnogo stvari, peskir, krema, i novcanik, Ajm hepi, dej ar hepi. itz a vonderful begining to this grejt samer.

lovelyglamour
vaka, naka, svakaka AKO: - planiras lijeciti svoje komplekse na meni onda dolazis na pogresan blog - mislis da me mozes s*ebati, onda si sebe zajebao/la -mislis da ces preko bloga postati moj najbolji prijatelj/ca, grijesis -mislis da cu ti vjerovati, necu ne vjerujem ljudima uzivo, zasto bih ovdje

3 komentara

Komentariši