Bejbis

Gdje god pogledam oko mene trudnice i sve radjaju curice. Decembar kazu da je mjesec beba, barem za nase ovdje u Melburnu. Znam tri koje se trebaju poroditi u Decembru, a dvije u Januaru.
Jedan par nije vjerovao da ce imati curicu, cak su isli placati ekstra da se provjeri da li je bas curica. Razlog? "Njegova majka i njena su obe imale prvo musku djecu".
Ok! Koga briga? Je li stvarno bitan spol bebe? Meni ne. Najvaznije mi je uvijek bilo da je zivo i zdravo a curica ili djecak na kraju nije bitno.
Hvala Bogu, imam dva divna sincica mislim da bi super bilo da dobiju sekicu, ne zato sto ne volim musku djecu, naprotiv volim. No, jednostavno mislim da je fino imati i curicu da vremenom kako rastu, osjecaju toplinu zenska u kuci. Kad odrastu da shvataju svoju djevojku kad ima menstrualne probleme, kad nije raspolozena, kad place da pruze ruku.
Majka je jedno, sestra je drugo.  Ali, ako budem imala sincica, bicu istom mjerom sretna kao i za djevojcicu. Ali ne mogu da shvatim nikako zasto toliko parova zeli musku djecu?
Nisu muska djeca nista bolja od zenske djece, niti obrnuto. Ne mogu nikako razumjeti osobe koje biraju, ili koje cak sta vise kazu da je imati sina vaznije nego curicu.
Takve osobe i ne trebaju imati djecu.

lovelyglamour
vaka, naka, svakaka AKO: - planiras lijeciti svoje komplekse na meni onda dolazis na pogresan blog - mislis da me mozes s*ebati, onda si sebe zajebao/la -mislis da ces preko bloga postati moj najbolji prijatelj/ca, grijesis -mislis da cu ti vjerovati, necu ne vjerujem ljudima uzivo, zasto bih ovdje

9 komentara

  1. chr1stina – ne bih se složio!
    samo jedna stvar je bitna – da je živo i zdravo!
    kad čujem to izvoljevanje samo mi naumpadnu predislamski arapi, ali i današnji indijci koji vode žene na ultrazvuk jer ako je žensko, samo će si trošak nabiti pa abortiraju… inače kod njih je miraz užas, bankrot…
    zato mi je drago što toga nema među mojim najmilijim, nego ono suprotno – mehr!

Komentariši