bestfriends

Danas sam vidjela dvije djevojke kako se svdjaju bas prosto na ulici. Sipale su jedna drugoj rijeci i ona zuja je rekla da je ova brineta njoj bila najbolje prijateljica vec dugo godina. Nastavila sam setnju, ali sam razmisljala o tome koliko ustvari najboljih prijatelja/ica imamo kroz svoj zivot. Ja kad sam bila mala nisam imala najbolju prijateljicu druzila sam se sa svima, ali jeste bila jedna osoba koja je bila blziu "najbolje" prijateljice. No, kad sam dosla ovdje i krenula u skolu mnogo toga se promijenilo. Na prvom casu nastave Michelle je rekla da mogu sjesti kraj nje ikao je ona bas izgledala "ufurano" ali je imala nenormalno dubru dushu. Zatim tokom dana sam upoznala Amandu, Dianu, Nicki #2,  Rosanu, Vanessa, Peter, Justyna. Marco & Nick sam znala preko familije, jer su mi neki daljni rodjaci, ali uskoro su postali i dobri prijatelji.
Sad kad pogledam na sve te prosle godine, ta raja je jos uvijek u mom zivotu. Iste te djevojke su sad moje najbolje prijateljice, volim ih sve na neki poseban nacin, svadjale smo se, prepirale, i opet na kraju sve je bilo dobro. Alex, nikad nije imao tako svoju grupicu prijatelja i kad sam ga upoznala sa njima uklopio se tako dobro da je cak i mene iznenadilo. Sjecam se na pocetku kako se znao ljutiti na mene jer mi Marco salje poruke, dok nisam objasnila da mi je on ipak familija, prijatelj dobar i najbolji prijatelj mog brata. Godinu poslije, Marco i Alex su bili nerazdvojni. Ne mogu reci da se nisam promijenila, jer jesam. Mnogo se toga desilo od dana kad sam dosla. Jedno vrijeme sam bila u bolnici 3 mjeseca i to iskustvo me naucilo mnogo toga, a najvaznije od svega da pravi priatelji su uvijek tu. Zivot se treba zivjeti sto se bolje moze, jer ne znas sta ce biti sutra.
Ilham sam upoznala na jednom forumu jos prije udaje, kad je dolazila u Sydney svratila je kod mene u Melb, poslije sam isla sa Alexom kod nje u Kanadu. Prosle godine se preselila ovdje u Melb i zivi nekih 10 min od mene. Uskoro se udaje i danas me pitala da li bi joj bila kuma. Drago mi je, sto je od mnoge raje izabrala mene, sto je malo ovog grada vidjela prvi put ali je ipak dosla zivjeti. Sjecam se jos davno kako smo satima pricale na netu i uvijek iste rijeci " necu se nikad udati ILI ako se desi sigurno ce biti poslije 30". Svi muskarci su vaki, naki, bla bla. Ali, moje sudbina je bila da se udam ranije, njena je da dodje u Au i nadje ljubav svog zivota.
Ne znam ni sama sta je poenta ovog posta, ali jednostavno sam sretna sto imam tako dobre prijatelje i sto su oko mene pozitivni i dobri ljudi, koje nenormalno volim i cija ce djeca biti prijatelji moje djece.

PS: Nasli smo skolu, upisali krece u Januaru. Nije privatna skola. Prilicno je blizu nas.

[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/e414323.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/5bd19a1.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/6a925.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/35d10d2f2.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/f0e2fe7e.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/2641761.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/336a.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/844641.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/33f528.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/5d3ba.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/f42a0.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/07e0b4.jpg[/IMG]
[IMG]http://i153.photobucket.com/albums/s202/HoneyInLove/novo/adc46a7c.jpg[/IMG]

lovelyglamour
vaka, naka, svakaka AKO: - planiras lijeciti svoje komplekse na meni onda dolazis na pogresan blog - mislis da me mozes s*ebati, onda si sebe zajebao/la -mislis da ces preko bloga postati moj najbolji prijatelj/ca, grijesis -mislis da cu ti vjerovati, necu ne vjerujem ljudima uzivo, zasto bih ovdje

13 komentara

  1. junaci se u muci poznaju-sto bi rekli crnogorci! =)
    Prijatelji isto tako…

    “Kad se smijem-to mogu i sama…Kad placem daj mi rame…” tako je to kod prijatelja…

    Huray za skolu-bice to sve dobro…Grlim i ljubim…daj malo tog kolaca…:o)

Komentariši