eh

Do sad ste skontali da meni mnogo toga ide na nerve. Bad luck. Tako je kako je, ali imala sam par losih iskustva sa rajom koja cesto kuka. Danas se slicna stvar dogodila. Ja mnogo dobro razumijem kad neko nema posao, nema dobru zaradu i jednostavno zivi ali ne tako udobno, kao sto bi mozda htjeli. No, ja mislim da osobe sto vise kukaju vise nemaju.

Iskrena da budem, nemam vise zivce slusati kako narod nema pare, kako ne mogu placati racune, ne mogu kupovati kuce, stanove itd. Ne zalim nikog, jer mislim da je to ponizavajuce, ali bude mi krivo kad iskreno dobre duse jedva zive, osobe koje su stvarno skromne i pokusavaju na svaki nacin uspijeti u zivotu.

No, nikad mi nece biti krivo a posebno ne zao osoba koje samo kukaju, ali uz to idu manikirati nokte, nosaju najnovije mobitele, mjenjaju torbice svake sedmice i hodaju po masazama.

Ne kazem da je nesto lose u tome, ja i sama uzivam u tome, zensko sam i necu glumiti kako me to ne zanima, ali ako neko kaze da ne moze platiti neki racun a moze ici da manikira nokte, onda stvarno mene ne zanima njihova prica kukanja.

Danas naporan dan. Ne planski Alex je morao da odputuje u Philippines poslovno, prije par mjeseci je bio tamo sa sefom 8 sedmica, ovaj put ce biti oko 10 dana. Na meni sve preostaje, djeca, kuca, njegovi sastanci koje moram preuzeti ali na moju srecu danas sam izabrala svoju novu asistentkinju. Divna djevojka 35 godina, zarucena i udaje se u Decembru. Pocinje raditi od sutra, jer mi treba pomoc.

Uz svu frku danas morala sam ici neni kupiti kartu, jer hoce u Bosnu. Let ima 13 Avgusta bas na moj rodjendan.Eto, jos jedna dijasporka vam dolazi, ali ova ne ostaje mjesec nego 5 i po mjeseci.

Mrzim rastanke tako da i danas nije bilo nista drugacije, plakala djeca, plakala ja a njemu je tesko bilo.

Znam 10 dana se kaze da nije nista, ali kad imate djecu stvari nisu tako jednostavne. Nasi sinovi su bliski i s njim i samnom, ali postoji nema posebna ljubav za oba roditelja i oni uzivaju kad provode vrijeme s njim kao i on sa njima. Dobili su poklone danas od njega a i mene je lijepo iznenadio.

Ugodan vam dan zelim.

dorucak

vecera za mene i princeve, nisam se mnogo trudila.. jer nisam vise imala snage

papaya

od Alex-a za mene, jer ide

lovelyglamour
vaka, naka, svakaka AKO: - planiras lijeciti svoje komplekse na meni onda dolazis na pogresan blog - mislis da me mozes s*ebati, onda si sebe zajebao/la -mislis da ces preko bloga postati moj najbolji prijatelj/ca, grijesis -mislis da cu ti vjerovati, necu ne vjerujem ljudima uzivo, zasto bih ovdje

13 komentara

  1. Nora- Hvala, hvala :))

    Riba- nisam ni ja…al uz coeka sam zavolila

    Unknown- pa ne hranimo se u restoranima da je bas tako dobro ahahah

    Snjeska- sam je birao 🙂

    Ljubicica- onako malkice sam bolje, moram bit 🙂

    Shining- ne volim bas suhe keksice, guse me

    Sweetie- :)) mozes ih pronosat znas da ja s tobom sve dijelim 🙂

  2. Shto se tiche kukanja – mishljenje nam je isto.
    Hrana kao i uvijek, mami chovjeka ;))))
    10 dana bez muzha je zeznuto… pogotovo sa djecom, dobro je da imash pomoch, bit’ che lakshe barem malo. Prochi che i to brzo, zabavljat che te malishani :)))

  3. christina- da… istina

    PoetA- Draga moja dobro je sto imam ovdje familiju, moju kao i njegovu ako bude tesko, zovem pomoc hehehe

    Tartincica- Hvala lijepa 🙂 bilo bi cool imati curicu, jer ovako su sve muskarci oko mene hehehe

    malenax- da, jesu 🙂

Komentariši